En utilitzar aquest lloc accepta l'ús de cookies per a anàlisi i contingut personalitzat. Més informació x
Estàs a:
Skip Navigation LinksServeis turístics > Consell Regulador del vi (cellers) > CONSELL REGULADOR DEL VI D.O. EMPORDÀ

Consell Regulador del vi (cellers) - CONSELL REGULADOR DEL VI D.O. EMPORDÀ

CONSELL REGULADOR DEL VI D.O. EMPORDÀ
Nom CONSELL REGULADOR DEL VI D.O. EMPORDÀ
Categoria Consell Regulador del vi (cellers)
Població Figueres
Codi Postal 17600
Telèfon 972 50 75 13
Fax 972 51 00 58

La tradició vitivinícola empordanesa té més de 2000 anys d'història. La vinya empordanesa, una de les més antigues de Catalunya, fou implantada pels grecs, desenvolupada pels romans, consolidada definitivament pels monjos benedictins i, sempre, mantinguda i millorada per la dedicació i el treball delsviticultors de la comarca.

LA VINYA; La DO Empordà ampara i dóna garantia, des de 1975, als vins produïts en aquesta zona, situada en l'extrem nord oriental de Catalunya, al nord de la comarca de l'Alt Empordà (Girona), amb una superfície de vinya d'aproximadament 2500 ha, distribuida en 36 termes municipals, des de la serra de Rodes fins a l'Alta Garrotxa.

SÒL I CLIMA; Els factors naturals potencien un entorn favorable per a l'obtenció dels singulars vins de l'Empordà. La proximitat del Mediterrani i del Pirineu origina una climatologia amb contrastos molt acusats, que es caracteritzen per una alta insolació, baixa pluviometria i un fort i freqüent vent del Nord (la tramuntana). Els hiverns són suaus i els estius càlids però moderats per l'acció de la brisa del mar.
 
El sòl és principalment de textura sorrenca, generalment àcids. Hem de diferenciar les zones de montanya, de naturalesa granítica i de pissarra, de les de la plana.

Serveis que ofereix: La DO Empordà dóna qualitat i reconeixement als vins empordanesos. Es cultiven diferents varietats, la Carinyena i la Garnatxa per l'el·laboració de vins rosats i negres; la Garnatxa blanca i vermella i el Macabeu per els vins blancs i dolços. Actualment aquestes varietats tradicionals es complementen amb noves varietats que es van introduïnt com Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot i Chardonnay.

Observacions:  Darrerament molts vins de la DO Empordà han estat guardonats i es preveu un bon futur per aquesta petita DO catalana.
 

Agenda